Strassz Blog - Strasszminták alapanyagai és a strasszdíszítés fortélyai egy helyen

Tartalomhoz ugrás

Hogyan válassz strasszdíszítő dekorpákát?

Strasszminták alapanyagai és a strasszdíszítés fortélyai egy helyen
Közzététel szerző: Csernák Orsolya itt Dekorpáka · 13 Április 2020
Tags: Strasszdíszítődekorpáka
A dekorpáka megrendelése előtt mindenképpen fusd át ezt a néhány tanácsot, melyek segítenek abban, hogy a céljaidnak megfelelő dekorpákát válaszd ki.

1. Mire jó a dekorpáka?
A strasszdíszítés egyik lehetséges technikája, ha a ruhadarabokat közvetlenül díszítjük. Ez azt jelenti, hogy a strasszdíszítő dekorpáka segítségével egyesével felhelyezzük a strasszköveket a ruhára.

2. A strasssdíszítő dekorpáka előnyei
A technika nagy előnye, hogy nem csak ruhadarabokat, pólókat, szoknyákat díszíthetsz, hanem olyan tárgyakat is - mondjuk cipőket vagy akár képkeretet vagy pénztárcát - melyeket nem lehet vasalni.
Ha helyesen használod a dekorpákát, biztosan nem fogsz kárt tenni semelyik díszítendő tárgyban.
Olyan esetekben is jól jöhet a dekorpáka, ha mondjuk egy kényes anyagot, vagy egy síkban nem, vagy nehezen kiteríthető blúzt (vagy egyéb ruhadarabot) szeretnél díszíteni.

3. Melyik dekorpáka felel meg számodra?
Mindenekelőtt azt mérd fel, hogy mennyire vagy a strasszdíszítés megszállottja.
Persze, ha csupán praktikus vagy, és a leesett strasszokat szeretnéd gyorsan pótolni, akkor elég az Egyszerű hobby strasszdíszítő dekorpáka.
Ez a dekorpáka 7 különböző, cserélhető fejjel van ellátva. Minden méretű strasszhoz a megfelelő fejet kell felcsavaroznod a készülékre és már strasszozhatsz is.
Az Egyszerű Dekorpákával kisebb díszítéseket tudsz elkészíteni, de akár alsótagozatos kislányod kezébe is biztonsággal odaadhatod - természetesen csak szülői felügyelet mellett!

Ha megszállott strasszdíszítő vagy, akkor gondolkodj el azon, hogy egy Profi strasszdíszítő dekorpákára is szert tehetnél. Ez a strasszdíszítő dekorpáka 3 cserélhető fejjel rendelkezik. Nincs is szükség többre. Elmagyarázom miért.
A profi dekorpákra lényege, hogy egy vákuummotor szívja fel egyesével a strasszköveket, míg az Egyszerű dekorpáka esetében te nyomod bele a fejbe a strasszkövet, és egy csipesz segítségével "segítesz" a strasszt a ruhára helyezni.
A profi dekorpáka esetében nincs szükséged csipeszre, vagy bármilyen más segédeszközre.
Úgy képzeld el, mint egy picike porszívót, amely felszívja a követ, ezzel egyidőben felmelegíti, ettől felolvad a strasszon lévő hőre olvadó ragasztóbevonat, és amikor a ruhára helyezet, kicsit megnyomod, máris a ruhán marad a strasszkő.
Ezzel a dekorpákával sokkal gyorsabban tudsz dolgozni. Ezért egy bonyolultabb, akár 1-2 órán át is készíthetsz mintákat, strasszdíszítéseket.

FIGYELEM!! Az általunk forgalmazott dekorpákák nem alkalmasak napi 8 (vagy több) órás folyamatos üzemre. Ezek nem ipari felhasználásra kifejlesztett termékek! Otthoni felhasználásra javasoljuk mindkét terméket.Vissza a tartalomhoz