Strassz Blog - Strasszminták alapanyagai és a strasszdíszítés fortélyai egy helyen

Tartalomhoz ugrás

Miért speciális a strasszozó csipesz?

Strasszminták alapanyagai és a strasszdíszítés fortélyai egy helyen
Közzététel szerző: Csernák Orsolya itt Dekorpáka · 14 Április 2020
Tags: csipesz
Sokszor hallottuk már: Minek nekem spéci csipesz? Van szemöldökcsipeszem, az is jó lesz! Végülis.... persze, jó lehet. Attól függ, hogy mennyi időt szeretnél a lakásban szétpattogott strasszkövek keresgélésével tölteni.


A szemöldökcsipeszt, vagy a tűbefűző csipeszt egyértelműen más felhasználásra fejlesztették ki. A strasszkövek helyezgetésére, forgatására egy olyan speciális csipeszre van szükségünk, amelyből a strasszkő nem fog kipattanni, mert a csipesz fogófelülete nem csak egy pont, hanem egy teljes felület, amellyel a strasszkövek szélét biztonsággal meg lehet fogni. Nem kell hozzá órákig gyakorolni, hogy hogyan is fogjuk meg ahhoz, hogy ne pattogjon el és nem utolsósorban ezzel a speciális csipesszel pontosan tudjuk a strasszokat a helyükre illeszteni a transzferfóliára, ha a strasszmotívumot a strasszsablonokkal szeretnénk megvalósítani. A Strasszsablonok használatáról ITT olvashatsz bővebben!

Csipeszre lesz szükséged akkor is, ha dekorpákával díszítesz. Különös tekintettel arra, ha a Hobby dekorpákát használod. (Milyen dekorpákák vannak? Erről ITT olvashatsz bővebben!)

A Hobby dekorpáka működése - röviden összeglalva - azt teszi lehetővé, hogy a dekorpáka fejébe "nyomva" egyesével fel tudjuk venni a strasszokat, majd a páka ezidő alatt felmelegíti a hőre olvadó ragasztóbevonatot, majd a ruhára (vagy egyéb felületre) helyezve a strasszt, az ott marad a felületen.
Igenám... de ha a ragasztó még olvadt, akkor előfordulhat, hogy az esetleg nem eléggé gyakorlott kezeddel, amikor felemeled a dekorpákát, a strassz nem marad a ruhán, hanem bennemarad a fejben.
Ez egy teljesen normális folyamat. Pont ezért, ha megfigyeled a dekorpáka fejét, látni fogod, hogy annak két oldalán van egy kis vágás. Ez arra szolgál, hogy a csipeszed hegyét ott be tudod csúsztatni a strasszkőre, és amikor a dekorpákát elemeled a még olvadt állapotú ragasztós strasszról a csipesszel az anyagra szorítod azt. Így elkerülhető, hogy lekapd a strasszt.


Vissza a tartalomhoz